In januari maakte een internationaal team van Paradigm Shift een reis naar Madagaskar, DSC00892het armste land van Afrika. Internationaal omdat deze keer twee Indiërs en een Indonesiër deel uit maakten van het team. Dat laatste niet zonder redenen. Op Madagaskar leeft een bevolking die voor een grootdeel afkomstig is uit India en Indonesië. Die zijn daar gemigreerd in de koloniale periode.

Dat Madagaskar ook onbereikte bevolkingsgroepen heeft en hoofdzakelijk animistisch is qua religie is vaak ook minder bekend. Men noemt zich daar al gauw christen omdat de voorouders ooit rijst-christenen waren. Men weet echter niet wie Gods Zoon is of wat hij gedaan heeft. Analfabetisme is ook een gemeengoed in Madagaskar en de dorpen die wij bezochten hadden geen schoon drinkwater en ook geen elektriciteit. Het dorpshoofd ontving ons dan ook met open armen en vroeg ons om hulp.

Via lokale werkers van JMEO hadden wij die dorpen gevonden en het werk wat wij er gedaan hebben was om hen te ondersteunen en zelf te leren hoe onbereikte bevolkingsgroepen er uit zien en wat zij zouden willen. Volgend jaar gaan we weer met een team naar de dorpen.