Verraad is een kans om een blind spot van onszelf te ontdekken, een afgod, een misplaatst voetstuk, en een beetje van mijzelf. Laat de pijn toch niet het goud stelen. Geef je held te eten. Sta op en schijn. 

vuurtoren-licht-wolken-beam-op-zee-view-led-canvas-canvas-wall-art-zeegezicht-schilderen-uitgerekt-artDeze gedachte komt bij mij op als ik denk aan al die mensen incluis mijzelf die een misplaatste nederigheid hebben. Een manier om niet te worden, om niet te zijn zoals God ons bedoeld heeft namelijk als vuurtorens. Vooral Nederlanders hebben daar last van als zij denken: “Steek je hoofd niet boven het maaiveld uit” of “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.”

En als anderen al niet een klap op dat hoofd, dat per ongeluk of voorzichtig boven het maaiveld uitsteekt geven dan doen wij dat zelf wel. Jammer toch?

Laten we ons zelf voeden met geestelijk voedsel. Woorden van God. Zijn gedachtes over ons, over jou!
“Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.” Jeremia 29:11