Brabant ontmoet2020-02-13T19:55:27+02:00

Jezelf Opnieuw Uitvinden

Brabant moet niet, Brabant wil!
Sluit aan bij de rij van mensen die nieuwe passie en nieuwe vrijheid vonden.

Welkom bij Brabant Ont-Moet

Wij zijn een groep Brabanders die niet zoveel met de kerk hebben door onze (niet-)ervaringen uit het verleden. We zijn door de Re-Loaded Training nieuwsgierig geworden naar Wat we daar hebben ervaren. (Of zoals onze trainers zeggen: Wie we daar hebben ervaren)

Inmiddels zijn we drie jaar onderweg en hebben ontdekt dat we meer met Jezus en de Bijbel gemeen hebben dan we hadden verwacht.

We komen wekelijks samen en eens in de drie weken worden wij getraind. We ontdekken wie we zijn, wie we kunnen worden en wat ons daarin tegenhoud. Ook lezen we het dagboek van Matteüs een volgeling van Jezus Christus.

Ook jij bent van harte uitgenodigd om je bij ons aan te sluiten!


Wat we deden

Vanaf 16 oktober 2017 is er een groep mensen om de drie weken bij elkaar geweest in de omgeving Kaatsheuvel om diverse aspecten van hun leven onder de loep te nemen.

Wat de groep gedaan heeft is:

 • samen eten en omzien naar elkaar
 • relevante levenszaken delen met elkaar
 • eigen overtuigingen ontdekken
 • het ontdekken waar overtuigingen beperkend zijn en die eventueel veranderen
 • het ontdekken van principes (overtuigingen) die Jezus onderwezen heeft
 • het ontdekken van de ‘echte ik’
 • hoe levensovertuigingen ook werkelijkheid te laten worden
 • evalueren

In vijftien avondbijeenkomsten heeft de groep ontdekt hoe meer waarde te halen uit het leven en staan voor de eigen overtuigingen.

De kosten voor een deelnemer lagen rond de €150,=.


Doe mee!

Als je ook interesse hebt en/of je wil meer details neem dan contact met ons op via onderstaand formulier!

Blijf Onderzoeken

Lao Tse vertelt in de Tao van Rajnesh graag het volgende sprookje:

Een arme Chinees riep de jaloezie op van de rijkste mensen van het land, want hij bezat een buitengewoon wit paard. Iedere keer als men hem voor het dier een fortuin aanbood, antwoordde de oude man: “Dit paard is meer dan een dier voor mij, hij is een vriend en ik kan hem niet verkopen.´”

Op een dag verdween het paard. De buren die voor de lege stal bijeengekomen waren, gaven hun mening: “Arme idioot, dit was te verwachten dat dit dier gestolen zou worden. Waarom heeft hij het niet verkocht? Wat een ongeluk!” 

De boer bleek wat bedachtzamer te zijn: “We moeten niet overdrijven, zei hij. We kunnen stellen dat het paard niet meer in de stal staat. Dat is een feit. De rest is een oordeel van uw kant. Hoe weet u of het een ongeluk of een geluk is? We kennen slechts een deel van deze geschiedenis. Wie weet wat er nog zal gebeuren?” 

De mensen maakten de oude man belachelijk. Al heel lang vonden ze hem maar een onnozele idioot. Twee weken later kwam het witte paard terug. Het dier was niet gestolen, hij had zelf de benen genomen en was naar de groene weide gegaan. En na zijn escapade kwam hij terug met een twaalftal wilde paarden. Opnieuw kwamen de dorpelingen samen: “Je had geljk. Het was geen ongeluk, maar een zegen.” 

-“Zover wil ik niet gaan,” zei de boer. “Laten we ons beperken tot de constatering dat het paard is teruggekomen. Hoe weten we of het een geluk is of een ongeluk. Het is slechts een deel van een hele geschiedenis. Kunnen we door een zin te lezen de inhoud van een boek kennen?”

De dorpelingen gingen uiteen, ervan overtuigd dat de oude man raaskalde. Twaalf mooie paarden krijgen was ontegenzegelijk een gift uit de hemel. Wie kon dat nou ontkennen? De zoon van de boer nam de taak op zich de wilde paarden te dresseren. Een van hen wierp hem op de grond en vertrapte hem. De dorpelingen kwamen weer bijeen en gaven hun mening: 

“Arme vriend! Je had gelijk, deze wilde paarden hebben je geen geluk gebracht. Je enige zoon is verlamd. Wie zal je bijstaan in je oude dagen? Je bent echt te beklagen!” 

-“Niet zo snel,” antwoordde de boer. “Mijn zoon kan zijn benen niet meer gebruiken. Dat is alles. Wie weet wat het ons zal brengen. Het leven laat zich beetje bij beetje zien, niemand kan de toekomst voorspellen.” 

Enige tijd later brak de oorlog uit en alle jonge mensen van het dorp moesten het leger in, behalve de invaliden. 

“Oude man”, klaagden de dorpelingen, “je had gelijk. Jouw zoon kan niet meer lopen, maar hij blijft bij je terwijl onze kinderen de dood tegemoet lopen.” 

-“Alsjeblieft”, antwoordde de boer, “Oordeel niet te haastig. Jullie kinderen moeten het leger in en mijn zoon is thuis. Dit is alles wat we erover kunnen zeggen. God alleen weet of dat goed of slecht is.”

Agenda

Informatie voor Deelnemers

voor het seizoen 2019-2020 zie agenda (BO=Brabant Ont-Moet)

BO Startweekend: 04 t/m 06 september 2020

Optioneel: PS 4-ingen

 • 25 april 2020, PS/BO Café omgeving Epe
 • 28 juni 2020, afsluitende PS 4ING, locatie NTB
 1. Caroline Splinters
 2. Ingrid Ligtvoet
 3. Jolanda Konings
 4. Koen Smulders
 5. Narda Smulders
 6. Ron Hos
 7. Sandra Schrauwen
 8. Corrie Horrevorts
 9. Patrick Hendriks
 10. Maaike van Eeuwijk
 • 18:00 samen eten
 • verhalen delen
 • overtuigingen ontdekken
 • onderzoek/training
 • toepassing/acties
 • evaluatie
 • einde avond 22:00 uur
 • De avonden worden gehouden van 18:00 tot 22:00 uur.
 • Deelnemers wijden zich toe om alle avonden aanwezig te zijn. Één (1) avond mag men afwezig zijn.
 • We zullen onderling gedragsregels vaststellen om effectiviteit, veiligheid en vertrouwelijkheid te waarborgen.
 • Alleen zij die in oktober starten zullen deel van de groep uitmaken.
 • Nieuwe deelnemers mogen vanaf dit jaar telkens instromen. Twee kijkavonden zijn toegestaan i.o.m. de groep.
 • De kosten zijn  € 250 pp/pj

bij deelnemers thuis!

lezen dagboek van Matteüs, een van de volgelingen van Jezus Christus.