Madagaskar Project

Het armste land van Afrika heeft hulp nodig.
Bid, Geef, Ga!

  Samenwerking

     In Madagaskar werken we samen met twee organisaties

 • Land of Canaan (YWAM)
  in de omgeving van Antananarivo. Dit is een bediening van  JMEO Madagaskar met het gezin van Setra & Mirana (ze komen hiernaast langs) collega’s van Maarten en Ada Bruynes.

 • Mercy Ministries Madagascar (voorheen YWAM)
  in de omgeving van Toamasina (Tamatave) met Francis Adja eveneens een collega.

Projecten

Lokale Werkersnr 10

€ 40,= p/m p/p

Ondersteuning

Lokale werkers inzetten is veruit het beste mits er lokaal een goede controle op is. Zij hebben eenvoudig toegang tot de bevolking en bewegen zich doorgaans vrij. Voorts ondersteunen wij hen voor maximaal 50% in hun levensonderhoud wat ligt op ca. €80,= per maand. Voor echtparen met kinderen ligt dat gemiddeld rond de €200,= per maand.

Lokale Werkers

Medische Hulpverleningnr 20

Ontoegankelijke Gebieden

Heli Medic

Doelen:

 • het evangelie verkondigen
 • gemeente stichting
 • medische hulpverlening
  • tandarts
  • infecties
  • transport naar ziekenhuizen en kleinere ingrepen
 • voedsel
 • basis onderwijs hygiëne

Bijbelsnr 30

Goede Nieuws in Eigen Taal

400 Bijbels á €5,= p/st

Het percentage analfabeten is hoog. Een mooi middel om te leren lezen is de Bijbel maar dan wel graag in mijn eigen taal. De vraag naar Malagasy Bijbels is groot. Ze kosten ca. € 5,= pst Ze durven niet meer te vragen dan vierhonderd stuks. Een Bijbel is een kostbaar bezit. En voor de meesten niet te betalen. Voor velen een week loon.

Schoon Drinkwaternr 40

Waterfilters

Levend Water

Veel ziektes komen door verontreinigt drinkwater dat vaak gewoon uit kleine riviertjes wordt gehaald. Dorpen zijn gebaad bij goed drink water en de eerste doelgroep zijn  voor ons de zwakkere mensen en zwangere vrouwen. Duurzame oplossingen vragen meer tijd en aandacht en een bereidwilligheid van de lokale bevolking om bij te dragen in de kosten van gezuiverd water. Het moment waarop discipelschap om de hoek komt kijken.

Waterfilters kosten in Madagaskar tussen de 200 a  300 Euro. Wij kunnen ze met onze teams brengen voor een kwart van de prijs.

Sociale Hulpnr 50

Onderwijs, Training,

Armoede en Ziekte Bestrijding

In Tana (Antananarivo) runnen Setra en Mirana een school voor de achterstandswijk waar zij dichtbij wonen. Tevens geven zij trainingen in huwelijksrelaties en opvoeding van kinderen. Basis kennis over hygiëne is er niet bij de bevolking evenmin zijn er voorzieningen voor de kansarmen in de samenleving. Zo worden alleenstaande moeders geleerd om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Pickup Truck nr 70

ca. € 15.000

Transport

Setra en Mirana hebben voor hun werk in de onherbergzame gebieden van Madagaskar met geen of slechte infrastructuur een degelijk transportmiddel nog voor de hulpgoederen en mensen.

Meedoen?
Doneren

Toekomstige Projecten

Gemeenschap
Landbouw
Elektriciteit

Reactieformulier

Statistiek Madagaskar