Paradigm Shift – Fellowships
Relevant voor Jou

Leven veranderend

Wat je zaait zul je oogsten!

Jij staat centraal, niet omdat jij dat bewerkt, maar omdat anderen jou centraal stellen. Jij wordt daarin tegen uitgedaagd omin jouw leven de anderen centraal te stellen. Niet door jezelf weg te cijferen maar door je zelf te geven, te laten zien aan de ander. Jij mag dus aangeven als jij je niet centraal gesteld weet… Anderen mogen dat op hun beurt naar jou toe ook weer doen.

Geef jij hoofdzakelijk om jezelf, dan zul je merken dat je in de groep eenzaam gaat worden. Geef jij hoofdzakelijk om de ander, dan zul je merken dat anderen in de groep meer om jou gaan geven.
Laat jij jezelf aan de ander zien dan zal de ander zich aan jou laten zien… Het is de wereld op z’n kop, maar wel de wereld waarin Jezus Christus heerschappij voert.

Autonomie is een groot goed in deze wereld, maar zij die er het hardst om schreeuwen zijn zij die hun autonomie nog niet gevonden hebben. God heeft in Jezus ons autonoom gemaakt. Wij hoeven daar niet voor te vechten. In het dienen en liefhebben van de ander kunnen en zullen wij Jezus ontmoeten. Jezus zegt tegen Zijn volgelingen (Matteüs 25 BB):

En de Koning zal zeggen: ‘Luister goed! Ik zeg jullie: toen jullie die dingen voor één van mijn minst belangrijke broeders [ of zusters ] deden, hebben jullie ze ook voor Míj gedaan.’

Bestemming

Wat de deelnemers in beweging zet is de aandacht in de training voor de bestemming van het individuele groepslid in deze wereld. Wij noemen dat ‘visie’.  Visie is hierin een mentaal plaatje dat de deelnemer voor zich ziet, waarin mensen worden beschreven die één of meerdere gewenste ‘overtuigingen’ uitleven.

(Bijvoorbeeld: Ik zie mensen die elkaar oprecht liefhebben.)

De simpel vraag: Waar zie je dit nog niet in je leven functioneren? Kan voor de deelnemer een uitdaging worden om daar verandering in aan te brengen. Er zal gevraagd worden: Voor wanneer ga je wat specifiek doen? Actiestappen zijn voor de deelnemer namelijk van groot belang om de nieuwe of gewijzigde overtuiging(en) zich eigen te maken. Zo blijft een deelnemer in beweging. Ook kan de persoonlijke visie worden aangepast of uitgebreid als daar behoefte aan is.

Groepsvisie

Om de onderlinge verbondenheid binnen de groep te vergroten schrijft de groep op gelijke wijze als hierboven ook een groepsvisie. En ook zij zal aan die visie acties koppelen met een einddatum. Elke groep heeft zo ook zijn eigen kleur en smaak.

Verlossing, Vrijheid, Vriendschap en Vieren staan centraal in alle groepen. Omdat ieder in een groep bijdraagt met zijn of haar kwaliteiten, is het niet nodig een andere leider dan Christus te hebben. Iets wat bijzonder is, ook naar Nederlandse maatstaven. Dit past helemaal bij de woorden van Jezus aan zijn discipelen (Mattheüs 23):

Jullie zijn allemaal broers en zussen.

Andere opties waar deelnemers gebruik van maken vind je bij:

Opgeven Startweekend

Mensen in groepsverband trainen om hun geloof dagelijks praktisch uit te leven in navolging van Jezus Christus.

Een beweging van zelfstandig functionerende groepen die hun geloof relevant en met impact uitleven met een hart voor onbereikte bevolkingsgroepen.

Discipelschap ten top.

Groepen trainen en met elkaar verbinden, en maken tot relevante relationele expressies van de ‘kerk’ voor deze tijd.

Groepen met oog voor de zwakkeren in de samenleving ver weg en dichtbij.

Deelnemen Aan Een Trainingsgroep?

Het is mogelijk om zonder deel te nemen aan de PS Training deel te worden van een groep. Wees je dan wel bewust dat de groep bijzondere uitgangspunten heeft.

  • Elkaar bevragen is heel normaal

  • Elkaar verantwoordelijk houden een must

  • Zonder zelfreflectie en onderzoek kom je niet ver en raak je gefrustreerd

  • Minimaal voor één jaar deelnemen is normaal

  • Ieder draagt bij in de kosten en noden

  • Genade en liefde is mateloos

  • Misschien hebben ze een contact persoon

  • Deelnemen aan de PS Startdag in september is vrije verplichting

  • Twee avonden komen kijken is een optie

Interesse?

Reageer via de antwoordknop en iemand neemt contact met je op.

Antwoordknop

Jij hebt de antwoorden!
Wij de vragen!

Alternatief Traject

Re-Loaded Training

Om kennis te maken met het gedachtengoed van Paradigm Shift zou je een nationaal georganiseerd Re-Loaded trainingsweekend kunnen overwegen. Daarin kun je in één weekend, eventueel gevolgd met een twaalf weken coachingstraject de dynamieken aan den lijve ondervinden. Het is dan ook een ervaringsgerichte training.

Interesse in deze trainingen?

Gebruik de onderstaande knop!

Meer informatie
jan
25
di
Brabant Training
jan 25 @ 18:00 – 22:00
jan
27
do
PS Twente 19:00-22-00
jan 27 @ 19:00 – 22:00
feb
10
do
PS Twente 19:00-22-00
feb 10 @ 19:00 – 22:00
feb
15
di
Brabant Training
feb 15 @ 18:00 – 22:00
Brabant Training
feb 15 @ 18:00 – 22:00
feb
24
do
PS Twente 19:00-22-00
feb 24 @ 19:00 – 22:00
mrt
8
di
Brabant Training
mrt 8 @ 18:00 – 22:00
mrt
10
do
PS Twente 19:00-22-00
mrt 10 @ 19:00 – 22:00
mrt
24
do
PS Twente 19:00-22-00
mrt 24 @ 19:00 – 22:00
mrt
29
di
Brabant Training
mrt 29 @ 18:00 – 22:00

Laatste Nieuws Paradigm Shift

Startmiddag Paradigm Shift 2021

september 6th, 2021|Reacties uitgeschakeld voor Startmiddag Paradigm Shift 2021

Wanneer we niet meer in staat zijn een situatie te veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen. Viktor Frankl Uitgedaagd Op 19 september 2021 gaat gaat Paradigm Shift (PS) het [...]

PS Viering 27 juni

juni 17th, 2021|Reacties uitgeschakeld voor PS Viering 27 juni

Afsluitende PS 4ING 27 juni De seizoensafsluiting vieren met de PS groepen deze keer met Brabantse gastvrijheid. Op 27 juni worden alle deelnemers en alumni van de PS Training verwacht om 13:00 uur [...]