Paradigm Shift Refresh

PS-ers kijken dieper dan het oppervlak

Transforming Lives and Communities

Drie Aandachtspunten

1 Anam Cara – hartsverbinding

2 Innovatie – vernieuwing

3 Refreshverfrissing

PS Refresh een nieuw initiatief.

Waarom dit initiatief zul je denken. Daar hebben we verschillende redenen voor.

 1. Jullie zijn onze ambassadeurs

 2. Jullie weten hoe geloofszaken wegzakken

 3. Jullie weten ook hoe leuk het is om elkaar weer te ontmoeten

 4. En jullie van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte houden is ook een ding.

Mensen in groepsverband trainen om hun geloof dagelijks praktisch uit te leven in navolging van Jezus Christus.

Een beweging van zelfstandig functionerende groepen die hun geloof relevant en met impact uitleven met een hart voor onbereikte bevolkingsgroepen.

Discipelschap ten top.

Groepen trainen en met elkaar verbinden, en maken tot relevante relationele expressies van de ‘kerk’ voor deze tijd.

Groepen met oog voor de zwakkeren in de samenleving ver weg en dichtbij.

Anam Cara

Anam Cara is  een Iers-Keltische uitdrukking. De Ieren zélf vertalen het als “verwante ziel”, maar de betekenis ligt veel dieper. In het spiritueel inzicht.

Met Anam Cara geven we aan dat we op een spirituele manier met elkaar verwant zijn. En die verwantschap mogen we koesteren. Het is een verwantschap die Christus ons gegeven heeft en die wij mogen genieten. We komen elkaar niet dagelijks tegen en daarom is het goed dit soort bijeenkomsten te hebben en bij te wonen.

De schrijver aan de Hebreeën schrijft in het tiende hoofdstuk:
“En laten we niet wegblijven uit onze bijeenkomst, zoals sommigen van jullie gewend zijn te doen. Maar we moeten elkaar blijven aanmoedigen [ om te leven zoals God het wil ]. Want de laatste dag komt eraan.”

Het woord dat hier in het Grieks voor bijeenkomsten wordt gebruikt is: ἐπισυναγωγὴν (episynagōgḗ).
Dit woord bestaat eigenlijk uit twee woorden epi wat betekent: bij, op, na, naar en over, en synagoge wat in het  jodendom betekent een gebeds- en gemeenschapshuis, waar religieuze bijeenkomsten plaatsvinden.
Daarmee doelen ze op vaste plekken waar bijeenkomsten worden gehouden. Voor ons gezamenlijk is onze meeste vast plek is Ambt Delden, vader dat we de PS Refresh daar houden.

En we willen elkaar toch ook gewoon gezellig ontmoeten en bijpraten tijdens het nuttigen van een biertje of een glaasje wijn. We vieren het leven dat we van God kregen met elkaar.

Innovatie

Omdat de ontwikkelingen bij JMEO Twente doorgaan is nu ook de naam veranderd. De naam dekte de lading niet meer. We opereren door het hele land en zelfs in het buitenland.

Daar komt nog bij de dat de onderdelen van Jeugd Met Een Opdracht in Nederland voortaan de naam Youth With A Mission (YWAM) gaan gebruiken. Alleen de juridische noodzakelijke tak – de stichting Jeugd Met Een Opdracht – blijft de naam Jeugd Met Een Opdracht (JMEO) hanteren.

In die overgang leek het ons verstandig om de naam JMEO Twente te wijzigen in YWAM Discovery. Zowel de Paradigm Shift Training als de Re-Loaded Training gaan over het ontdekken (discover) van onze geloofswaarheden c.q. principes.

Zo zijn er meer innovaties ook binnen de training waarvan we jullie als ambassadeurs graag op de hoogte brengen.

Refresh

De borstel halen over wat we geleerd hadden. De roest wegkrabben en weer even verfrist worden lichamelijk en geestelijk.

Dus we zullen een beetje input geven. Wat irritante vragen gaan stellen kan natuurlijk niet uitblijven en zo meer. Het doel een nieuwe ervaring. Zo weet je weer waar Paradigm Shift over gaat.

We zullen ppk niet nalaten je uit te dagen (weer) eens met een reis mee te gaan om te ontdekken hoe andere werelddelen met Corona, duurzaam leven en milieuvervuiling omgaan.

Om even een perspectief te geven. Nederland is qua grondoppervlak maar gering vergeleken met Madagaskar (5%),  Indonesië (1%) en India (bijna 2%) . Maar qua inwoners per km2:

 • Nederland 516

 • India 449

 • Indonesië 146

 • Madagaskar 44 

Als je blijft doen wat je altijd deed,
zul je krijgen wat je altijd kreeg!

Heb je een vraag? Stel die hieronder.

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Laatste Nieuws Paradigm-Shift

  Nieuwe Status Project Madagaskar

  november 1st, 2022|0 Comments

  Stichting Project Madagaskar Sinds 09 september 2022 is de stichting Project Madagaskar een feit. Waarom een aparte stichting naast het kanaal van YWAM Discovery zult uu zich misschien afvragen? Daar zijn verschillende redenen [...]

  PS Refresh

  augustus 1st, 2022|0 Comments

  Uitnodiging oud-deelnemers PS Training hebben we op 18 september een PS Refresh-dag. Waarom dit initiatief? Omdat we als YWAM Discovery menen dat we door Paradigm Shift veel hebben gedeeld en geleerd en de contacten in [...]

  PS Startdag 2022 & PS Refresh

  juli 11th, 2022|Reacties uitgeschakeld voor PS Startdag 2022 & PS Refresh

  PS Startdagen & PS Refresh  seizoen 2022-2023 Het komende seizoen beginnen we met de PS Startdagen op zaterdag 17 september 2023 om 10:00 uur op de Kroeze Danne in gebouw de Els met [...]